• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Premianții Olimpiadei APSM au fost omagiați ”Jolly Alon”

Premianții Olimpiadei APSM au fost omagiați ”Jolly Alon”

Premianții Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM)au fost omagiați astăzi într-un cadru festiv la un restaurantul "Jolly Alon” din capitală.

”Olimpiada a inclus în premieră 12 probe sportive. Toate s-a desfășurat sub semnul unei dispute acerbe, care a trezit de multe ori, comentarii, discuții aprinse, uneori contradictorii. Pe tot parcursul lor nu a fost consemnat nici un caz de dopaj, deși după încheiere faptul ca atare a fost înregistrat”, a subliniat Vladimir Colesnicenco, președintele APSM, pe ton glumeț în mesajul de salut adresat asistenței.

”Felicit cronicarii cu ocazia sărbătorii profesioniste. Mă bucur mult că știți nu doar să scrieți, dar și să concurați în arenele sportive”, a declarat Octavian Bodișteanu, ministrul Tineretului și Sportului.

La festivitate au fost prezenți muli dintre președinții federațiilor de profil din țară:Marina Tauber, Vladimir Semipeadnîi, Octavian Vucol, Serghei Usatîi, șeful Clubului Sporiv Central ”Dinamo”, Arcadie Bostan.

Toți premianții au primit cadouri și prime oferite de APSM. De o primă specială s-a învrednicit fotoreporterul Boris Harcenco, care a imortalizat toate concursurile desfășurate.

Premianți la trei probe au devenit: Ion Buga, atașat de presă la Federația Moldovenească de Fotbal (bowling, badminton și tir), Arcadie Munteanu (biliard,tenis și bowling), reporter la PRO TV, Alexandru Botnari (natație, bowling și baschet),reporter la TV7, Ion Robu (tenis de masă, natație și joc de dame), reporter la Agenția Informațională de Stat MOLDPRES.

Doi jurnaliști, Ion Buga și Ivan Capsamun au obținut la această ediție cîte două titluri de campion. Ei s-au clasat pe primele locuri în concursurile de bowling, badminton și respectiv, tenis de masă,fotbal. Recordul la acest capitol îi aparține lui Ion Robu, care a cîștigat la prima ediție (2000) trei titluri (tenis de masă, baschet și natație).

Bilanțul Olimpiadei este făcut în fiecare an cu ocazia Zilei Internaționale a Jurnalistului Sportiv, marcată pe 2 iulie.