• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Jumătate de secundă a decis victoria echipei SPCSE la ștafeta combinată

Jumătate de secundă a decis victoria echipei SPCSE la ștafeta combinată

Doar jumătate de secundă a  decis victoria selecționatei Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale la ștafeta combinată, prima grupă valorică, consacrată memoriei colaboratorilor de poliție căzuți la datorie, desfășurată în week end la parcul Valea morilor din capitală.

Ea a parcurs prima distanța de 3660 metri divizată în 12 etape, care includ alergări cu vest antiglonț, montarea și demontarea pistolului Kalașnikov, aruncarea în țintă a grenadei, inot, canotaj, curse cu obstacole, etc. Timpul înregistrat de cîștigătoarea competiției a fost egal cu 12 minute și 12,9 secunde.Ocupanta locului secund, selecționata Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”, a fost cronometrată în 12 minute și 13,4 secunde, iar clasata pe locul trei,echipa Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger” - în 12,17,5 minute.

În cea de-a doua grupă valorică a învins formația Inspectoratului de Poliție (IP)Ciocana, care a parcurs distanța în 13,21,6 minute. Ea a fost urmată în clasament, în ordine, de reprezentativele IP Botanica și Buiucani.

La festivitatea de deschidere a fost prezent ministrul de Interne, Dorin Recean, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, preșdintele Consiliului veteranilor Ministerului de Interne, Mihail Badea. ”Noi nu vom putea reda niciodată în cuvinte durerea pricinuită de moarte celor peste o sută de colaboratori de poliția căzuți în exercițiul funcțiunii. Datoria noastră sacră este să nu uităm de ei,să servim Patria cu același sacrificiu cu care s-au jertfit ei pentru menținerea ordinii de drept, apărarea cetățenilor țării”, a subliniat în alocuțiunea rostită Dorin Recean.

Ștafefa este cea mai populară competiție desfășurată sub egida Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. la început ea avea loc pe străzile Chișinăului, iar finișul  era Arcul de triumf. Apoi a fost transferată în parcul Valea trandafirilor. Cu începere din 1989 s-a desfășurat pînă în 2008 în parcul Valea trandafirilor. În perioada 2008-2013 s-a derulat la parcul La izvor. Recordul competiției - nouă victorii consecutive - aparține selecționatei Academiei de Poliție ”Ștefan cel mare”.