• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Medalii obținute la Campionatul Mondial Universitar de lupte libere

Medalii obținute la Campionatul Mondial Universitar de lupte libere

Luptătoarea moldoveană de stil liber, Iulia Leorda (53 kg) a devenit campioană mondială universitară la Pecs (Ungaria)..

Ea a intrat în posesia distincției de aur după ce a devansat-o în finală pe Amy Fearnside (SUA).

Medalia obținută a permis selecționatei Moldovei să se situeze pe locul patru în clasamentul general pe echipe la luptele feminine.

Anterior luptătorii moldoveni de stil liber au obținut trei medalii la Campionatul Mondial Universitar.

În prima zi de concurs s-a remarcat Mihail Sava (65 kg) care a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. A doua zi Evgheni Nedealco (70 kg) a devenit campion, iar Petru Ianulov (86 kg) s-a învrednicit de distincția de argint. Echipa moldoveană a ocupat locul trei în topul țărilor care au obținut medalii.

Solicitat să comenteze performanțele înregistrate antrenorul emerit Nicolae Oriol a declarat că ele erau de așteptat. ”Eram mai mult ca sigur că reprezentanții noștri vor avea prestații meritorii la Pecs și mă bucur sincer că așteptările mele au fost răsplătite din plin. Există tradiții frumoase la aceste genuri de sport, antrenori calificați și performanțele vor fi măsura așteptărilor lor”,  a subliniat tehnicianul, care i-a educat pe premianții Campionatelor Europene Ghenadie Tulbea, Nicolae Cebanu, Andrei Perpelița, campionul Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică Boris Sava.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i campion al Uniunii Sovietice, al Spartachiadei popoarelor din URSS, dublu campion european, medaliat la Campionatul Mondial.