• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Serhyi Tarnovskyi a fost desemnat cel mai bun sportiv în iunie curent

Serhyi Tarnovskyi a fost desemnat cel mai bun sportiv în iunie curent

Canotorul Serhyi Tarnovskyi (17 ani)a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean în iunie curent, conform sondajului efectuat de site-ul sports.md printre ziariștii de profil..

Sportivul originar din Lvov (Ucraina),căruia i-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova la începutul anului curent, a obținut două medalii de aur și una de argint la Campionatul European de juniori pe distanțele 200, 500 metri și, respectiv, 1.000 de metri.El a acumulat 120 de puncte.

Locul doi i-a revenit luptătorului de stil liber Ion Zamfirov, medaliat cu argint la Campionatul European de tineret. El a totalizat 86,5 puncte - cu 7 puncte mai mult decît clasatul pe locul trei Mihail Bradu, vicecampion european la lupte greco-romane (tineret).

Pe locul patru s-a situat selecționata Moldovei la fotbal feminin Under-17, cîștigătoarea turneului internațional din Bulgaria. Pe locul cinci a fost plasat duetul Ecaterina Arabadji- Polina Idjilova, campioane naționale la volei pe plajă.

Cei mai buni sportivi moldoveni în lunile precedente au fost declarați Radu Albot (tenis, ianuarie-februarie), Constantin Țuțu (kickoxing, martie), Victor Ciobanu (lupte greco-romane, aprilie), Ștefan Dimitrov (taekwon-do, mai).