• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Andrei Romanov, încă un moldovean ”cuminte” la Krasnîi iar

Andrei Romanov, încă un moldovean ”cuminte” la Krasnîi iar

Andrei Romanov (29 de ani), component al echipei naționale de rugbi, a făcut publice, într-o conferință de presă, motivele transferului la clubul Krasnîi iar (Krasnoiarsk, Rusia).

”Contractul meu cu VVA (regiunea Mosovei) s-a încheiat. Am jucat la acest club opt ani. Fiți de acord că este un termen relativ mare în sport, rugbi. Trebuia să schimb ceva. Am avut o ofertă de la Krasnîi iar. Acolo joacă mai mulți prieteni de la selecționata Moldovei. În plus, este un club cu o frumoasă carte de vizită. Am decis să accept propunerea făcută”, a declarat jucătorul, care-i multiplu campion al Rusiei cu VVA, campion al României cu echipa Dinamo București.

În ceea ce privește că nu a apărut prea des în componența echipei Krasnîi iar în prima jumătate a campionatului el a indicat o prevedere a regulamentului competițional ce nu i-a permis să fie inclus în lot.”Avem în echipă o problemă referitoare la jucătorii de peste hotare. În oferta meciului pot figura șase ”stranieri”. Noi sîntem în total opt. În curînd unora dintre ei li se va acorda cetățenia Rusiei și problema va dispărea de pe ordinea zilei”, a precizat jucătorul.

Krasnîi iar este pe moment cel mai puternic club de rugbi din Rusia, multiplu campion al țării și posesor al Cupei Rusiei. În componența lui mai joacă următorii rugbiști moldoveni: Oleg Prepeliță, desemnat anul trecut cel mai bun în campionatul Rusiei, Maxim Cobîlaș, Veaceslav Titica și Victor Arhip.Toți sînt membri ai selecționatei Moldovei, reprezintă împreună cu Andrei Romanov, piesele ei de rezistență.