• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Andrian Mardare a stabilit două performanțe la Mondialele de juniori

Andrian Mardare a stabilit două performanțe la Mondialele de juniori

Sulițașul Andrian Mardare a stabilit două performanțe la recentul Campionat Nondial de atletism, rezervat juniorilor, care s-a desfășurat în SUA: a obținut prima medalie la proba suliță în istoria sportului moldovenesc și a fixat și un record personal cu rezultatul 72,41 metri.

”Mulțumesc, în primul rînd, antrenorilor care m-au ajutat să obțin această performanță.În calificări am înregistrat cel mai bun rezultat. Dacă-l repetam în finală, atunci deveneam campion. Oricum, sînt satisfăcut pentru că m-m concentrat și am obținut în premieră o medalie la Mondiale la proba suliță”, a declarat tînărul performer.

Atletul a fost întîmpinat ieri la aeroport de rude, prieteni şi oficiali ai federaţiei naţionale de profil.

Moldova a fost reprezentată la recentul Campionat Mondial Moldova de încă doi sportivi. Nicolae Ceban s-a situat pe locul 11 la aruncarea discului, iar Mihaela Tacu a suferit la antrenamente o accidentare ce nu i-a permis să evolueze.

Cel mai bun atlet moldovean din ultimii ani, Ion Luchianov (3 mii metri cu obstacole) a decis în 2013 să reprezinte pe viitor Rusia pe arena internațională. Cea mai bună atletă autohtonă, Zalina Marghieva (ciocan) este suspendată pe un termen de doi ani din activitatea competițională pentru dopaj.Ambii au evoluat în finalele Jocurilor Olimpice de la Londra (2012).