• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное La Nanjing (China) după medalii, glorie

La Nanjing (China) după medalii, glorie

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a prezentat într-un cadru frumos, la Eco Gum Sport, situat lîngă parcul Valea morilor, lotul care va evolua la la cea de-a doua ediție a Jocurilor Olimpice de tineret de la Nanjing (China).

Din componența lui fac parte 11 sportivi și 6 antrenori. ”La prima ediție a Jocurilor am cucerit o medalie de argint și una de bronz. Actuala echipă este, în opinia mea, mai competitivă, puternică. Sper să revină și ea acasă cu distincții”, a subliniat în mesajul de salut adresat Nicolae Juravschi, președintele CNOS. Știe ce știe liderul mișcării olimpice dacă afirmă asemenea lucru.

”Calificarea la această importantă competiție polisportivă este deja un mare succes. Vă felicit. Sper mult că spiritul olimpic o să vă contamineze și mai mult la competiția de la Nanjing și o să vă însoțească întreaga activitate”, a remarcat în  alocuțiunea sa Dragoș Hîncu, viceministru al Tinreretului și Sportului. Dumnealui se mulțumește deocamdată creștinește cu puținul, dar la sigur nu va fi contra unor medalii cucerite. A spus-o mai mult din modestie.

Speranțele principale la obținerea unei medalii la Nanjing sînt legate, în special, de canotorul Serhyi Tarnovskyi, premiant la Europenele de juniori, Tatiana Doncilă, Dumitru Ceacusta,medalițați la Europenele de juniori la lupte libere.

Echipa va fi însoțită, în premieră, de un psiholog, Boris Boguș, șeful catedrei sport și cultură de la Universitatea de Stat din Moldova.Faprul cum se descurcî în multe situații ne dă dreptul să afirmăm că-i este și va fi, pare-ni-se călare pe cal și de data aceasta.

Șefa de misiune a delegației moldovenești este Cristina Vasilianov, secretarul general al CNOS.

Jocurile Olimpice de tineret se vor desfășura în perioada 16-28 august.Le așteptăm și sperăm că întreaga componența care pe monte lipsește pe portalul CNOS va apărea pe și site,  că toate evenimentele vor fi oglindite competent, operativ de echipa mass-media a instituției.