• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Dubăsărenii au plecat masiv la Constanța

Dubăsărenii au plecat masiv la Constanța

Cinci jucători de tenis de masă de la Școala specializată din Dubăsari vor reprezenta în sezonul curent culorile sportive ale lui CS Top Spin 08 Constanța, campioană a României. Olga Blizneț și Alina Sandu vor evolua în Superliga Națională. Denis Țărnă va concura în Divizia A. Ion Danilov și Ecaterina Șmîganovscaia urmează să susțină meciuri de calificare.

Știrea a fost comentată de directorul instituției, Valeriu Grosu.

”Condițiile transferului sînt avantajoase din mai multe puncte de vedere. Nu deschid toate parantezele. Remarc doar următoarele detalii. Constanța este liderul tenisulul românesc. Antrenorul Viorel Filimon a educat aici peste 300 de premianți la Campionatele Europene și Mondiale, toate categoriile de vîrstă. Este suficient să amintesc, în acest context, doar numele Otiliei Bădescu, Elizei Samara”, a subliniat Valeriu Grosu.

Olga Blizneț este medaliată cu bronz la Campionatul European de cadete, ocupantă a locului cinci la prima ediție a Jocurilor Olimpice de tineret.

La Constanța mai este legitimat încă un jucător de tenis de masă moldovean, Andrei Puțuntică, membru al lotului național. În anii precedenți a evoluat cu succces în campionatele României maestra sportului de clasă internațională Elena Mocrosov și ea originară din Dubăsari.