• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Plecat-am să descoperim China cea enigmatică

Plecat-am să descoperim China cea enigmatică

Delegația moldovenească a plecat ieri la ediția a doua a Jocurilor Olimpice de tineret de la Nanjing (China).

”Obiectivul minimal este să obțin bronzul la această competiție. Programul maximal este să devin campion”, a declarat în ajunul deplasării luptătorul de stil liber Dumitru Ceacusta, care va concura la categoria grea. În turneul de lupte libere va evolua și o sportivă moldoveană, Tatiana Doncilă (48 kg). ”Este capabilă să devină premiantă. Asta pentru că are și un culuar favorabil.Le cunoaștem pe principalele sale adversare. Ne-am pregătit special pentru posibilele dueluri cu ele pe salteaua de concurs”, a declarat pentru agenție antrenorul luptătoarei, Petru Marta, profesor la Liceul-Internat Republican cu Profil Sportiv.

Șanse de a cuceri o medalie are și canotorul Serhyi Tarnovskyi, naturalizat recent, care-i originar din Lvov (Ucraina). El a devenit vara curentă premiant la Campionatul European de juniori

Din lot mai fac parte următorii sportivi: Dorin Cojocaru (lupte greco-romane),Alexei Sanicov, Tatiana Perstneva (ambii la natație), Ștefan Mura, Polina Ciu (ambii la atletism), Nicoleta Dulghieru (gimnastică ritmică).

Jocurile Olimpice de tineret se vor desfășura în perioada 16-28 august. La prima ediție, desfășurată la Singapore, Iulie Leorda (lupte libere) a obținut medalia de argint, iar Daniil Svareșciuc (box) s-a învrednicit de distincția de bronz. Site-ul CNOS deocamdată nu oferă detalii complete despre participare.