• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Petru Maimescu a repetat un record pe lacul Ialpug

Petru Maimescu a repetat un record pe lacul Ialpug

Chișinăuianul Petru Maimescu în vîrstă de 54 de ani (183 cm – înălțimea, 86 kg – greutatea) a parcurs, în premieră pe  23 august curent,  lacul Ialpug (Ucraina) pe sectorul ce leagă localitățile Plavni (vechea denumire - Barta) și Oziornoie (în trecut - Babel), unul dintre cele mai mari din estul Europei, relatează MOLDPRES.

Conform localnicilor, lățimea lui în zona respectivă este  de aproximativ 8 kilometri. ”Am pornit la drum, însoțit de prietenul meu, Alexandru Romeuz, în barcă, la orele 6.25 minute dimineață. Am ajuns la malul opus pe la orele 11.00. Soția, Tatiana, a filmat evenimentul. Mi-am văzut realizat astfel unul dintre visurile mele. Desigur, faptul ca atare nu se compară cu marile evenimente cînd este parcursă renumita strîmtoare La Manche, dar oricum, este o mică performanță de care sînt mîndru și am să o pot povesti nepoților la bătrînețe”, a declarat

La revenire în Chișinău Petru Maimescu, administrator la Centrul de întremare a sănătății de la Calea Ferată a Moldovei.

Punctul critic al distanței, în opinia lui, a fost cu aproximativ un kilometru pînă la mal. ”Parcă mă părăsiseră pe moment puterile.Eu înot, în temei, pe spate și întorcîndu-mă de cîteva ori ca să văd cît mi-a mai rămas de parcurs aveam impresia că stau locului. Am făcut un supraefort și am încheiat cursa”, s-a confesionat el. Fiind întrebat dacă s-a pregătit special pentru a stabili acest record, el a răspuns afirmativ. ”M-am antrenat la lacul Ghidigici, parcurgîndu-l fără oprire de cîteva ori. Lățimea lui este de aproximativ 2,5 kilometri. În rest, pur și simplu, înot cînd am timp liber. Îmi mai place, ca și majorității bărbaților, fotbalul, să stau, uneori, cu prietenii, în funcție de eveniment, la niște frigărui, punînd țara la cale la un pahar de vorbă”, a spus el.

Conform lui, este al patrulea om din istoria localității Plavni, care a parcurs înot lacul în direcția Oziornoie și primul din Moldova, care a stabilit această performanță. Recordmanul este originar din Sipoteni (Călărași). La Plavni pleacă, de regulă, în fiecare vară pentru a se odihni la familia-prietenă Romeuz.