• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Aspirînd la clipele de glorie ale lui Marta, Peicov, Jabrailov, Tulbea

Aspirînd la clipele de glorie ale lui Marta, Peicov, Jabrailov, Tulbea

Luptătorii moldoveni de stil liber Andrei Perpelița (61 kg) și Mihail Sava (65 kg) vor lupta în seara zilei la Campionatul Mondial de la Tașkent (Uzbekistan) pentru medaliile de bronz.

Ambii s-au calificat în această fază a turneului după ce au repurtat cîte trei victorii fiecare și au suferit o înfrîngere. De un dramatism deosebit au fost, în special, duelurile lui Mihail Sava. În partida cu Haiwei Ling (China) el a fost condus cu 8-0 în prima repriză după care în runda a doua a făcut un veritabil tur de forță, conducînd cu scorul 10-8 după care și-a fixat adversarul cu omoplații pe saltea. În meciul pentru calificarea în semifinală el a avut un avantaj de 7 puncte (9-2) după prima repriză cu iranianul Seyed Mohammadi. Superioritatea sa s-a topit, însă, văzînd cu ochii în cea de-a doua jumătate a meciului. Aproximativ în un minut și jumătate a fost egalat, apoi condus cu 10-9, 12-9, încheind cu scorul defavorabil 11-14.

Adversarii luptătorilor moldoveni în disputele pentru bronz vor fi Yowlys Bonne (Cuba), respectiv, Mustafa Kaya (Turcia)

Alexandru Burcă (74 kg) a cedat în optimile de finală.Nicolae Cebanu (96 kg)a fost învins în meciul inaugural. Ieri au avut evoluții modeste toți membrii lotului națională. În consecință, Alexandru Chirtoacă (55 kg) și Denis Balaur (86 kg) s-au situat pe locurile 29. Alexandru Romanov (125 kg) a ocupat locul 20, iar Evgheni Nedealco (70 kg) - locul 10.

Cele mai bune evoluții la Mondiale în anii precedenți le-au avut Petru Marta (bronz, Mexico, 1978), Victor Peicov (argint, Istanbul, 1994), Lukman Jabrailov (aur, Istanbul, 1994), Ghenadie Tulbea (argint, 2003, New York). Să sperăm că Andrei Perpelița și Mihail Sava nu vor rata șansa de a urca și ei pe podiumul de premiere de la Mondiale.