• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Au ratat, deși pronosticurile erau foarte optimiste

Au ratat, deși pronosticurile erau foarte optimiste

Lotul național de tenis a ratat ieri, la Kolding (Danemarca), calificarea în prima zonă Euro-Africană a Cupei Davis.

Selecționata Moldovei a cedat după o luptă dramatică cu scorul 2-3 reprezentativei țării-gazdă. În primul meci de ieri Radu Albot l-a învins pe Frederik Nielsen în trei seturi (7-5, 6-3, 6-3) și a egalat scorul întîlnirii (2-2).

Totul a depins de rezultatul partidei a cincea, disputată de Maxim Dubarenco cu Martin Pedersen. Cu scorul 3-2 a învins tenismanul danez. Scorul consemnat vorbește de la sine despre dramatismul întîlnirii . În primul set a învins Maxim Dubarenco (6-3). Într-al doilea a cedat la limită (6-7). Într-o luptă strînsă a cedat și în următorul (4-6). A egalat într-al patrulea set ( 6-3) și a suferit eșec dramatic în ultimul set (5-7).Oare ce se făcea în acele clipe în inimioara plăpîndă a d-nei Marina Tauber, sărmana, președintele federației naționale de profil? Îmi pot doar imagina. Să fii la un pas de claificare și să ratezi.

Astfel Radu Albot a fost, ca și în întîlnirile precedente, jucătorul care a adus puncte echipei, dar de data aceasta cele partide cîștigate s-au dovedit a fi insuficiente pentru a înclina balanța victoriei în favoarea echipei moldovene.

Selecționata Moldovei le-a eliminat anterior din actuala ediție a competiției pe reprezentativele Egiptului și Belarusului. Ea a evoluat al doilea an consecutiv în runda a treia a Cupei Davis. Anul trecut a cedat la limită, cu același scor 2-3, formației Portugaliei.