• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Jocul ce-ți permite să pretinzi că ești ”aristocrat”

Jocul ce-ți permite să pretinzi că ești ”aristocrat”

Ediția din anul curent a campionatului național de tenis (sportul practicat cîndva doar de aristocrați), rezervată veteranilor, desfășurată la clubul ”Locomotiva-777” din capitală, a reunit 77 de jucători din Chișinău, Bălți și Tiraspol.

Cîștigător la categoria de vîrstă pînă la 50 de ani a devenit Viorel Galaju din Chișinău,fost campion național de seniori, membru al lotului național. În meciul final el l-a învins cu 2-0 pe Alexandru Malîșco (Bălți). Partenerul său i-a ripostat cu multă dîrzenie, a fost aproape de a cîștiga primul set, dar pînă la urmă a cedat. ”Nu a fost deloc ușor”, a declarat la finele întîlnirii Viorel Galaju în vîrstă de 41 de ani, care a obținut primul său titlu de campion printre veterani.Și, urmărind finală, l-a obținut, într-adevăr, nu ușor. A trebuit să se consume la modul cel mai serios.

La categoria de vîrstă plus 50 de ani în finală au evoluat Mihail Zaria și Vladimir Petcov. Partida a durat aproximativ 3 ore și jumătate. Cu scorul 2-1 a învins Vladimir Petcov, care a condus în ultimul set cu 3-0, 4-1, 5-4.”La ultima minge am riscat să efectuez o lovitură din zbor și figura mi-a ieșit. Nu înțeleg nici pînă acum din ce cauză am comis o sumedenie de erori la ieșirile la fileu. În fine, sînt bucuros că am obținut pentru pria dată titlul de cîștigător”, a spus învingătorul susținut de un grup de fani. Pentru ei a destupat la finele meciului și o sticlă de coniac de bună calitate.

La dublu masculin, categoria de vîrstă pînă la 50 de ani a învins perechea Viorel Galaju - Mihail Usatîi, unul dintre sponsorii turneului. La cea de plus 50 de ani victoria a revenit duetului Vitalie Moscovciuc - Evgheni Țariuc. Solicitat de agenție să comenteze nivelul campionatului președintele Asociației Veteranilor și Amatorilor Tenisului din Moldova (AVTM), Slavian Guțu, a declarat că interesul față de acest gen de sport este în creștere  printre veterani. ”Nivelul măiestriei participanților este într-o continuă creștere. A sporit și numărul participanților. Toți campionii acestei ediții au cucerit în premieră primele locuri”, a declarat oficialul, care s-a clasat pe locul trei la categoria de vîrstă plus 50 de ani.

Ediția recentă a fost a 22-a organizată sub egida AVTM în strînsă colaborare cu Vladimir Prepelița, patronul complexului ”Locomotiva-777”, care a făcut tot posibilul pentru ca participanții, invitații să se simtă bine.