• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Campionii și premianții MAI la cros, ediția 2014

Campionii și premianții MAI la cros, ediția 2014

Campionatul Ministerului Afacerilor Interne la cros, desfășurat ieri pe un timp cinos, un vînt ce amintea de sosirea iernii, în parcul Valea morilor, a desemnat premianții la individual și pe echipe în toate cele trei grupe valorice.

Campioană printre selecționatele Inspectoratelor Raionale de Poliție a devenit formația din Bender. Ea a fost urmată în top de echipele din raioanele Ștefan Vodă și Telenești.

În grupa a doua valorică întîietatea a revenit Inspectoratului de Poliție din municipiul Bălți. Pe locul doi s-a clasat reprezentativa Inspectoratului de Poliție Botanica, iar pe trei – selecționata Direcției de Poliție  din municipiul Chișinău.

În prima serie valorică victoria a fost obținută de lotul Departamentului Trupelor de Carabinieri.”Am învins pentru că ne-am pregătit cu maximă seriozitate de acest concurs”, a declarat Radu Nichifor, responsabil de sport în cadrul subdiviziunii. Selecționata Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale s-a situat pe locul doi. Locul trei a revenit echipei Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”.

La cros pe distanța de 3 kilometri campioni au devenit: Alexei Cravcenco de la IP Bender (grupa a treia), Roman Cvasniuc (IP Bălți, grupa a doua) și Vitalie Gheorghiță (Academia de Poliție, prima grupă), căruia îi aparține și cea mai bună performanță înregistrată printre participanți  – 9 minute și 57 de secunde.

La cros distanța de 5 kilometri pe primele locuri s-au clasat: Nicolae Gorbușco (IP Bender, grupa a treia), Ion Țugui (IP Rîșcani, grupa a doua) și Liviu Croitoru (DTC, prima grupă), care a înregistrat și cel mai bun timp printre competitori – 15 minute și 5 secunde. ”Alergările, atletismul, crosurile constituie baza rezistenței fizice, practic, în orice disciplină sportivă. Ele sînt absolut indispensabile, necesare și serviciului militar în cadrul subdiviziunilor Ministerului, motiv serios, argument cu pondere care  au determinat includerea acestui gen de sport   în programul competițional. Hoții, criminalii, toți cei certați cu legea trebuie să fi urmăriți și prinși. Fără o pregătire respectivă ei nu vor putea fi reținuți. Iată de ce colaboratorii poliției, angajații în servicii speciale sînt obligați să fie mereu într-o bună formă sportivă iar ea, această bună formă sportivă, este de neconceput, de neînchipuit  fără crosuri zilnice, întreprinse în scopul menținerii  condiției fizice la nivelul cerințelor și nu în ultima instanță și pentru o bună dispoziție”, a subliniat în alocuțiunea rostită la manifestare șeful Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, Arcadie Bostan, sub egida căruia s-a desfășurat competiția.

Crosul a fost penultima probă din cadrul programului competițional al MAI pentru anul curent. Ultima - tirul - se va desfășura la poligonul ”Dinamo” pe 24 octombrie.