• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Radu Albot a jucat în finala turneului de la Sibiu

Radu Albot a jucat în finala turneului de la Sibiu

Tenismanul moldovean, Radu Albot (24 de ani) a acces în finala turneului internațional din seria Challenger de la Sibiu (România), unde a cedat. Oricum, este un succes în frumoasa sa carieră.

El a suferit înfrîngere în meciul disputat cu australianul Jason Kubler (21 de ani), numărul unu mondial în clasamentul combinat al juniorilor în 2010, clasat actualmente pe locul 197 în ierarhia mondială a seniorilor. Radu Albot ocupă locul 172 în acest top.Partida s-a încheiat cu scorul 0-2 (4-6, 1-6).

Jucătorul moldovean a acces în această fază a competiției după ce l-a învins în semifinală pe Pere Riba (Spania), numărul 118 mondial, în două seturi: 7-6, 3-1 (abandon).Radu Albot a reușit performanța de a-l elimina din concurs în primul tur pe favoritul principal al competiției, Blaz Rola (Slovenia), numărul 87 mondial, în două seturi (6-3, 7-6). În turul doi el l-a devansat pe Gresgorz Panfil (Polonia) cu 6-7, 7-5, 6-1, iar în cel de-al treilea l-a întrecut pe Victor Crivoi (România) în două seturi (6-1, 6-2).

El este cel mai bun tenisman moldovean, fiind campion european la categoria de vîrstă pînă la 16 ani, cîștigător a mai multor turnee internaționale Futures și Challenger, autorul celor mai multe performanțe înregistrate în tenisul autohton.