• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Veaceslav Manolachi, încă un titlu Doctor Honoris Causa și invitat la Oxford

Veaceslav Manolachi, încă un titlu Doctor Honoris Causa și invitat la Oxford

Rectorului Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi (56 de ani)i se va acorda titlul Doctor Honoris Causa al Universității cu profil similar din Almaty (Kazahstan).

”Plec astăzi (30 septembrie) la Almaty pentru a participa la lucrările sesiunii ”Sportul olimpic contemporan și sportul pentru toți”. Sînt invitat și pentru a mi se conferi titlul Doctor Honoris Causa.Este o onoare pentru mine, Moldova, această apreciere. Educaţia fizică şi sportul reprezintă cartea de vizită a oricărei naţiuni, iar sănătatea şi dezvoltarea întregii societăţi depinde de faptul cum este folosit exerciţiul fizic în folosul fiecărui cetăţean. Astăzi, practic nu putem remarca nici o sferă a activităţii umane, care să nu fie în directă dependenţă de educaţia fizică şi sportul”, a declarat rectorul USEFS în ajunul deplasării.

La cîteva zile după revenirea de la Almaty Veaceslav Manolachi urmează să plece la Universitatea de la Oxford (Marea Britanie) unde a fost invitat pentru a participa la festivitatea unde vor fi nominalizate zece personalități din lume. ”Am fost informat că în această listă figurează și eu”, a spus dumnealui. Sî ajungi și la Oxford, fiți de acord, e ceva. Felicitări, d-le rector!

Veaceslav Manolachi este doctor habilitat, profesor universitar, antrenor emerit al Republicii Moldova, cavaler al ordinului ”Ordinul Republicii”, deținător al medaliei de aur a Federațiilor Europene și Mondiale de judo,

Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport

din Seoul (Coreea de Sud), al Universităţii din Craiova (România),

Universităţii de Stat de Cultură Fizică din Kiev (Ucraina), Universității de Stat de Educaţie Fizică din Minsk, Belarus.