• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Cadouri și prime pentru premianții Mondialelor de judo (veterani)

Cadouri și prime pentru premianții Mondialelor de judo (veterani)

Medaliații Campionatului Mondial de judo, rezervat veteranilor, care s-a desfășurat săptămîna trecută la Malaga (Spania), au fost omagiați într-un cadru festiv la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Campionilor mondiali Viorel Marinescu ( plus 100 kg, categoria de vîrstă 44-49 ani), colonel de poliție la Serviciul Pazei și  Protecției de Stat, Petru Curu (categoria grea, 60-64 ani), șeful direcției sport din UTA Gagauzia, Mihail Maler (categoria pînă la 100 kg, 70-74 ani),pensionar, vicecampionului mondial Vitalii Radcicov (73 kg, 70-74 ani), pensionar, medaliatului cu bronz Constanin Brînză (60 kg, 50-59 ani), colonel de poliție în rezervă, le-au fost înmînate costume sportive și premii bănești. Primele au fost acordate de Valerii Zabolotnîi, președintele Asociației obștești IFAVIS.

La conferința de presă, improvizată ad-hoc, Mihail Maler și Petru Curu au declarat că sînt foarte bucuroși de succesul obținut. ”Am luptat bine și am învins, pentru că ne-am pregătit foarte mult și serios de acest turneu”, au spus ei. ”Am îndrăznit să contest o decizie a arbitrilor și am fost penalizat. Asta-i cauză că m-am situat pe locul doi”, a opinat Vitalii Radcicov, multiplu premiant la Europene și Mondiale. ”Ceva nu mi-a ieșit așa cum am dorit și a trebuit să mă mulțumesc cu medalia de bronz”, a spus Constantin Brînză.

La campionat au participat circa 1300 sportivi din 62 de țări.