• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Michael Phelps a fost suspendat şase luni

Michael Phelps a fost suspendat şase luni

Americanul Michael Phelps, sportivul cel mai titrat din istoria Jocurilor Olimpice, a fost suspendat şase luni de Federaţia Americană de Nataţie, după ce a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate.

Suspendarea vine la şase zile după ce Phelps, revenit în 2014 în competiţii după o pauză de doi ani, a fost arestat în Baltimore (Maryland) pentru că a condus în stare de ebrietate şi a depăşit limita de viteză cu peste 50 de kilometri la oră.

Michael Phelps, în vîrstă de 29 de ani, va putea să se antreneze în continuare la clubul său, dar nu va putea participa în competiţiile naţionale pînă la 6 martie 2015.

De asemenea, Phelps şi Federaţia Americană au ajuns la un acord prin care sportivul nu va participa la Campionatele Mondiale de nataţie de la Kazan, care vor avea loc în perioada 2-9 august 2015.

Înotătorul american Michael Phelps a fost reţinut pentru conducere sub influenţa alcoolului şi pentru depăşirea limitei de viteză, la Baltimore (Maryland). Sportivul a fost reţinut, marţi, la ora 01.10, de către poliţia din Maryland, cînd conducea un Land Rover cu 135 km/h, deşi limita de viteză era de 72 km/h.

Nu este pentru prima oară cînd campionul cu 22 de medalii olimpice, din care 18 de aur, are probleme cu poliţia rutieră. În 2004, el a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate şi a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare.