• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Luptători moldoveni aplaudați în bundesliga Germaniei

Luptători moldoveni aplaudați în bundesliga Germaniei

Luptătorii moldoveni de stil liber Anatol Guidea, Alexandru Chirtoacă, Ghenadie Tulbea, Nicolae Ceban și Petru Ianulov s-au calificat în finala campionatului Germaniei pe echipe.

Echipa SV Weingarten la care sînt legitimați Anatol Guidea și Alexandru Chirtoacă a acces în finală după ce a devansat în retur în prezența a 2200 de spectatori clubul KSV Kollerbach. Site-ul federației germane de profil subliniază, în special, victoria repurtată de Anatol Guidea (66 kg) în meciul disputat  cu Radoslav Velikov, fost campion mondial. ”Anatol Guidea a învins cu scorul 4-0 grație atacurilor splendide la picioare și contaatacurilor fulgerătoare”, remarcă sursa citată.

Clubul ASV Nendingen pentru care evoluează Ghenadie Tulbea, Nicolae Ceban și Petru Ianulov a promovat în faza decisivă a  competiției după ce a învins în retur cu scorul 10-9 formația ASV Mainz 88. Toți luptătorii moldoveni au obținut victorii în partidele desfășurate.

Anatol Guidea (38 de ani) este cel mai longeviv luptător moldovean de stil liber în actualitate. El este originar din Vărzărești (Nisporeni), a absolivit Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv. Este vicecampion mondial de cadeți (Duisburg, 1993), ocupant al locului patru la Europenele de juniori (Witen, 1994), vicecampion european de tineret (1997, Istanbul).

Din 2000 a reprezentat Bulgaria pe arena internațională. Este campion european de seniori (2003, Riga), medaliat cu bronz la Europenele de la Moscova (2006), vicecampion mondial (Baku, 2007), bronz la Europenele din Finlanda (Tampere, 2008). Triplu campion al bundesligii Germaniei cu cluburile Luchenvalder, Aalen, SV Weingarten. A mai evoluat în 4 finale ale bundesligii. La Aalen nu a suferit nicio o înfrîngere timp de trei ani consecutiv. În campionatul Germaniei a susținut circa 150 de meciuri și a cedat doar în aproximativ zece dintre ele. ”Am să lupt, la sigur și anul viitor în bundesligă, dar probabil am să susțin un număr de meciuri mai mic. Am atins, totuși, o vîrstă de pe înălțimile căreia trebuie să fiu un pic mai prudent”, a declarat performerul.