• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное ”Academicienii” au devenit campioni ai MAI la sambo

”Academicienii” au devenit campioni ai MAI la sambo

Selecționata Academiei ”Ștefan cel Mare” a cucerit, la sala de sporturi Olimpia, titlul de campioană a Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la sambo, prima grupă valorică.

Ea a obținut titlul la egalitate de puncte – 15 – cu reprezentativa Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”. Soarta titlului s-a decis în ultimul meci disputat de ”supergreii” Vasile Verhovețchi de la Academie și Ghenadie Flocea de la BPDS ”Fulger”. A învins Vasile Verhovețchi și a înclinat astfel la limită balanța victoriei  în favoarea echipei ”academicienilor”. ”Sînt nespus de bucuroasă pentru că am obținut titlul de campioană după o pauză de 12 ani”, a declarat pentru mass-media antrenoarea echipei Academiei Veronica Tataru, campioană europeană și mondială la sambo.

Pe locul trei s-a situat formația Departamentului Trupelor de Carabinieri.

În cea de-a doua grupă valorică premiante au devenit, în ordine, selecționatele Inspectoratelor de Poliție din municipiul Bălți,  Ciocana și Botanica.

În grupa raioanelor campioană a devenit reprezentativa Inspectoratului de Poliție din Tighina. Pe podiumul de premiiere au mai urcat, în ordine, echipele Inspectoratelor de Poliție din Ialoveni și Strășeni.

La turneu a fost prezent viceministrul MAI dl.Ion Țurcan. ”Am practicat luptele în tinerețe. M-au fost și sînt de folos în activitatea ce o desfășor. Sper să vă convingeți și voi de acest adevăr indiscutabil”, a declarat dumnealui în fața celor prezenți, demonstrînd apoi, spre marea uimire a celor prezenți,  o ”sfoară” perfectă, chiar dacă a fost îmbrăcat conform protocolului, iar apoi a executat cu un participant și cîteva procedee tehnice în viteză, la modul cel mai serios.

”Sambo este un gen de sport bărbătesc, foarte necesar serviciului nostru”, a subliniat în alocuțiunea rostită Arcadie Bostan, șeful Clubului Sportiv Central ”Dinamo” sub egida căruia se desfășoară Spartachiada.

Sambo a fost prima probă din programul competțional. Urmează concursurile la minihaltere, volei, cros, minifotbal, pentatlonul de serviciu și tir.