• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Primul campion olimpic din China la atletism SE RETRAGE din activitate

Primul campion olimpic din China la atletism SE RETRAGE din activitate

Primul campion olimpic din China la atletism, Liu Xiang şi-a încheiat cariera. Atletul care a făcut furori în proba de 110 metri garduri, a anunţat că nu mai poate continua şi vrea să înceapă o nouă aventură.

Atletul Liu Xiang, campion olimpic în proba de 110 metri garduri, în 2004, a anunţat că a venit timpul să se retragă. În vârstă de 31 de ani, Xiang a anunţat cu ce se va ocupa în continuare.

"După retragere, vreau să fac ceea ce ştiu mai bine. Sper că voi putea contribui la dezvoltarea sportului pentru tineret", a spus atletul Liu Xiang.

Liu Xiang s-a confruntat cu probleme medicale în ultimii opt ani. El a suferit o accidentare la tendonul lui Ahile şi a fost obligat să rateze Jocurile Olimpice de la Beijing şi cele de la Londra. După accidenare, atletul chinez nu a mai reușit să revină la forma fizică dinainte.

Liu Xiang este primul atlet chinez medaliat cu aur la Jocurile Olimpice. El a devenit campion olimpic în 2004, la Atena. Xiang mai are în palmares un titlu mondial, câştigat în 2007.

Cu un an înainte, el stabilise un record mondial, cu timpul de 12 secunde şi 88 de sutimi. Acum, recordul mondial al probei este de 12.80, fiind stabilit în 2012, de americanul Aries Merritt, campion olimpic en titre.