• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Oleg Sîrghi a cucerit al treilea titlu de campion european

Oleg Sîrghi a cucerit al treilea titlu de campion european

Halterofilul moldovean Oleg Sîrghi (56 kg) a cucerit în week end la Campionatul European, care are loc la Tbilisi (Georgia), medalia de aur în suma celor două probe din concurs.

La primul exercițiu, smuls, el a totalizat 113 kilograme, fiind al cincilea în clasament. La stilul aruncat, însă, și-a devansat clar adversarii, situîndu-se pe primul loc cu rezultatul 151 kilograme. În consecință, totalul de 264 kilograme i-a permis să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere la o diferență sensibilă de următorii premianți, Smbat Margaryan (Armenia) și Mirco Scarantino (Italia), care au acumulat cîte 259 kilograme.

Oleg Sîrghi a mai devenit campion european în 2011 (Kazan, Rusia), 2013 (Tirana) și vicecampion continental în 2012 (Antalya).

Coechipierul Ghenadie Dudoglo (62 kg) s-a situat pe locul șapte în suma celor două exerciții cu totalul de 273 kilograme.

Serghei Cechir (69 kg) s-a clasat pe locul cinci în suma celor două exerciții cu rezultatul 311 kilograme.

Din componența lotului moldovean mai fac parte Dumitru Captari, Artiom Pipa, ambii la categoria de pînă la 77 de kilograme, Iurie Bulat, Alexandru Dudoglo, ambii la categoria de pînă la 85 de kilograme, Anatol Cîrîcu (94 kg), Andrian Zbîrnea (105 kg).