• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Programul cursei olimpice a fost modificat

Programul cursei olimpice a fost modificat

Programul tradiționalei curse olimpice Olympic Fest, care se desfășoară în fiecare primăvară pe străzile Chișinăului, a suferit modificări.

Pentru prima dată va avea loc o ștafetă de alergări cu participarea a șase echipe, care vor reprezenta posturile de televiziune Moldova 1, Publika, Prime, Jurnal TV, CTC și TV7. ”Este un prilej de divertisment și socializare între jurnaliști, dar și de a face sport și a demonstra care echipă este mai puternică. Cursa promovează modul sănătos de viață, mișcarea olimpică, are un pronunțat caracter de masă.  ”, a declarat astăzi la conferința de presă de la stadionul ”Dinamo”, Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

Fiecare echipă va fi compusă din 10 persoane. Ștafeta 10x100 metri va demara la orele 10.30. ”Sper mult să nu fiu ultimul”, a declarat primul președinte al CNOS, Efim Josanu, actualmente șeful direcției sport la Moldova 1.

De asemenea în premieră este programat un concurs al mamelor cu cărucioare pentru micuți, campionatul bebelușilor care merg de-a bușilea, turneul de atletism din cadrul Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (alergări pe distanța de 1.000 metri la trei categorii de vîrstă: pînă la 40 de ani, pînă la 60 de ani și plus 60 de ani).

Fiecare participant la cursă va primi un tricou, o sticlă de apă și un număr care îi permite să evolueze  și să participe la tombola olimpică. Norocoșii vor deveni posesori a unui telefon IPhone, două biciclete GIANT, două aparate fitness, altor premii.

CNOS organizează cursa olimpică  a 24-a oară.