• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Cursa olimpică a reunit o serie de vedete

Cursa olimpică a reunit o serie de vedete

Ediția din anul curent a cursei olimpice, desfășurată în week-end pe străzile capitalei, a reunit un grup de vedete ale sportului moldovenesc.

Multe dintre ele au participat activ la eveniment. Dublul campion olimpic, Nicolae Juravschi, de exemplu, a alergat ștafeta 8x100 metri în componența selecționatei postului de televiziune Moldova 1, a parcurs cursa olimpică și a jucat minifotbal în cadrul turneul organizat,împreună în echipă cu Radu Rebeja, actualmente consilier al Premierului pe problemele de sport, Emil Caras, Andrian Sosnovschi, foști membri ai echipei naționale.

Printre participanți și invitați s-a aflat campioana olimpică la canotaj Larisa Popova, medaliații olimpici Timofei Scriabin, Serghei Mureico, premianții la Mondiale și Europene, Victor Bivol, Andrei Golban, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu….

Competițiile organizate în Piața Marii Adunări Naționale au fost diverse: baschet, fotbal, box, tenis de masă, lupte libere, etc. ”Am venit de la Dubăsari ca să desfășor aici un turneu de tenis de masă”, a subliniat antrenorul emerit Valeriu Grosu.

Reprezentativa de la Jurnal TV a cîștigat ștafeta 8x100 metri. Selecționata Asociației Presei Sportive din Moldova s-a clasat pe primul loc în turneul de minifotbal. Mămica Tatiana din comuna Ciorescu a au fost primele cu fiica Beatrice la campionatul de alergări de-a bușilea … La tombola olimpică, care a încheiat manifestarea, au fost cîștigate de către participanți un telefon IPhone 6, două biciclete Giant, două aparate fitness, alte premii.

Cursa olimpică a avut loc sub egida Comitetului Național Olimpic și Sportiv a 24-a oară.