• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Tenismanul Radu Albot a stabilit un nou record

Tenismanul Radu Albot a stabilit un nou record

Tenismanul moldovean Radu Albot s-a calificat ieri în optimile de finală ale turneului Roland Garros de la Paris (Franța), proba dublu, stabilind astfel un nou record în sportul moldovenesc, relatează MOLDPRES.

El a devenit primul jucător din țară, care a promovat în această fază la un concurs de Grand Slam. Performanța a fost înregistrată jucînd în pereche cu cehul Lukas Rososl. Ieri ei au devansat în trei seturi (6-1, 6-8 la tie-break, 6-3) duetul ruso-olandez Mihail Iujnîi-Robin Haase, asigurîndu-și 33 mii de dolari pentru faptul că au acces în turul trei al turneului.

Primul set a durat 25 de minute. În prelungirile setului al doilea Radu Albot și Lukas Rosol au condus cu 5-4, au avut și o minge de meci, dar au cedat. Ei s-au impus în ultimul set după ce mai întîi au cîștigat propriul serviciu, iar apoi au reușit din prima break-ul.

Radu Albot este cel mai bun tenisman din țară. El este autorul mai multor recorduri stabilite de-a lungul carierei, cîștigător a 16 turnee internaționale la individual și 16 la dublu.