• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Другие виды спорта Разное Cei mai bine plătiți sportivi ai lumii

Cei mai bine plătiți sportivi ai lumii

Boxerul american Floyd Mayweather rămîne pentru al doilea an consecutiv cel mai bine plătit sportiv al lumii. El a cîștigat 300 milioane de dolari în ultimele 12 luni, conform clasamentului publicat de revista Forbes.

Meciul cîştigat cu filipinezul Manny Pacquiao pe 2 mai, la Las Vegas, l-a făcut pe Mayweather din nou cel mai bogat sportiv. Acesta a cîştigat în ultimul an 300 milioane de dolari. Pacquiao ocupă, la rîndul său, locul al doilea în această ierarhie, cu 160 de milioane de dolari, bursa lui din duelul cu Mayweather.

În Top 5 mai sînt fotbaliştii Cristiano Ronaldo, cu 79 de milioane de dolari, Lionel Messi, cu 73,8 milioane de dolari, dar şi tenismanul Roger Federer, care a cîştigat în ultimele 12 luni 67 de milioane de dolari.

Jucătorul de golf, Tiger Woods care mai mulţi ani la rând a fost cel mai bine plătit sportiv din lume, acum a ajuns pe locul nouă, cu 50,6 milioane de dolari.

În Top 10 mai figurează jucătorii de baschet LeBron James, Kevin Durant, Kobe Bryant şi jucătorul de golf Phil Mickelson.

Novak Djokovic, liderul mondial în clasamentul ATP, este al 13-lea în acest clasamet, cu 48,2 milioane de dolari, iar campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton ocupă locul 15 cu 39 milioane de dolari.

Prima femeie din acest top este rusoaica Maria Sharapova. Aceasta ocupă locul 26, în timp ce Serena Williams este a 47-a. Cele două sînt singurele femei din Top 100 al celor mai bine plătiţi sportivi din lume.